Jumpparyhmät tauolla pääsiäiseen saakka

14.3.2020

Loppukauden osalta tilannetta tarkastellaan myöhemmin. Jäseniä tiedotetaan jatkosta sähköpostitse. Myös muita kokoontumisia perutaan tai siirretään esim. Uskollisuuden Killan tuleva kevätkokoontuminen. Ryhmäliikunnan sijaan suosittelemme liikkumista kotona. Kotitreenivinkkejä jaetaan seuran facebook-sivulla, tervetuloa seuraamaan!

Tiedote Ruoveden Naisvoimistelijat ry:n toiminnasta kevätkaudella 2020 

Ruoveden Naisvoimistelijat ry on päättänyt perua lukujärjestyksen mukaiset ryhmäliikuntatunnit pääsiäiseen saakka. 

Loppukauden osalta tilannetta tarkastellaan myöhemmin. Jäseniä tiedotetaan jatkosta sähköpostitse. Myös muita kokoontumisia perutaan tai siirretään, esimerkiksi Ruoveden Naisvoimistelijoiden Uskollisuuden Killan tuleva kokoontuminen. 

 

Olemme aktiivisesti seuranneet Pirkanmaan koronavirustilannetta, sekä viranomaisten tiedotteita, Suomen Voimisteluliiton linjauksia ja Ruoveden kunnan ohjeistuksia tilanteeseen liittyen, ja päättäneet niihin perustuen erityisesti riskiryhmät huomioiden rajoittaa toimintaa. Useat liikuntaseurat Pirkanmaan alueella toimivat samoin. 

 

Suomen Voimisteluliiton linjauksesta 12.3.2020: 

"Harjoitustoiminnan osalta kukin seura tekee omat päätöksensä kokonaistilanteensa huomioon ottaen. Voimisteluliiton suositus on noudattaa viranomaissuosituksia.

Kaikkia riskiryhmiin kuuluvia lapsia, nuoria ja aikuisia kehotetaan välttämään harrastunneille, treeneihin ja tilaisuuksiin osallistumista. Lasten ja nuorten osalta huoltajilla on oikeus tehdä omia päätöksiä lapsen osallistumisesta treeneihin, myös kilpailu- ja valmennuspuolella.

Voimistelun kilpailuihin, tapahtumiin, harjoituksiin ja koulutuksiin ei suositella osallistuttavan, mikäli henkilöllä on minkäänlaisia sairastumisen oireita. Jäämällä kotiin ehkäiset mahdolliset tartunnat parhaiten"  

Ruoveden kunnan ohjeesta 13.3.2020: 

"Ruoveden kunnan johtoryhmä ohjeistaa kunnan alueella mahdollisesti tilaisuuksia järjestäviä tahoja harkitsemaan tilaisuuksien perumisia tai siirtämisiä. Kansalaisten tulee noudattaa erityistä varovaisuutta riskiryhmien kanssa, joita ovat ikääntyneet ja perussairaat."

Hallituksen suosituksista koronaviruksen leviämisen hillitsemiseksi 12.3.2020: 

 

"Tartuntojen vähentämiseksi tulee myös rajoittaa ei-välttämätöntä toimintaa, kuten lähikontakteja harrastetoiminnassa ja muulla vapaa-ajalla.  Erityisen tärkeää tämä on riskiryhmiin kuuluvien suojelemiseksi. Kansalaisten tulee noudattaa erityistä harkintaa ja varovaisuutta riskiryhmien kanssa asioidessa. Riskiryhmiin kuuluvat ikääntyneet tai perussairaat."

 

 

Terveyden- ja hyvinvoinnin laitos (THL) seuraa valtakunnallista ja kansainvälistä tilannetta ja antaa ohjeita tartuntojen ehkäisyssä osoitteessa www.thl.fi 

 

Ryhmäliikunnan sijaan suosittelemme harrastajillemme liikkumista kotona, ja Ruoveden Naisvoimistelijoiden Facebook-sivuille onkin tulossa kotitreenivinkkejä mm. videoiden muodossa. Kevät on myös mahtavaa aikaa hyödyntää paikkakuntamme monia ulkona liikkumisen mahdollisuuksia. Kipeänä ja puolikuntoisena treenaaminen on syytä jättää väliin kotonakin, mutta muuten kannattaa liikkua monipuolisesti useita kertoja viikossa. 

 

Ruoveden Naisvoimistelijat ry:n johtokunta